The reimagined Inglewood will be less institutional and feel more like home.

The proposed household model for the long term care intentionally moves away from an institutional approach resulting in a more ‘home-like’ setting. Each resident has their own room with a three piece ensuite bathroom, enhancing their quality of life. Common dining, living and activity areas within the household maintain a smaller home-like feel. All support services are provided through the non-resident area “back of house”.

Each floor will have two “households of 12”, each with its own common dining, living and activity areas.

This will enhance infection control while allowing limited interaction in the event of viral outbreaks.

A purpose-built visiting room at the household entry allows guests in the event of viral outbreaks.

The Inglewood campus is home to seniors of varying needs and is designed to be an inclusive environment for all residents, team members and visitors.

Accessibility features encourage safety, dignity, and independence of residents and are informed by the City of North Vancouver Adaptable Design Guidelines, BC Housing Design Guidelines, Vancouver Coastal Health Design Guidelines and will comply with the BC Building Code.

This proposed model meets and exceeds care home licensing standards and Vancouver Coastal Health Guidelines for COVID-19 safety.
Menu